Site Loader


Současná doba příliš nepřeje klidu a pohodě. Mohli bychom říci, že je snad dokonce turbulentní – neustále řešíme ceny energií, povinnosti v zaměstnání, čelíme útokům vtíravé reklamy, negativně laděným pořadům v televizi, ne vždy vybíravým mezilidským vztahům a dalším potížím kolem nás, což zvedá hladinu adrenalinu a kortizolu, a to se pak projevuje chronickým stresem a vyčerpáním nadledvinek a následnou adrenální únavou. S těmito jevy je také spojeno zrychlené stárnutí a opotřebování organismu a tak je záhodno se nad tím alespoň zamyslet a hledat vhodný způsob, jak proti stresu bojovat. Někdy je to ale docela snadné, ovšem musíte vědět, jak na to a mít dobrý tip na osvědčený antistres. Tím by také mohl být koncert vážné hudby v Praze. Co si pod tím vlastně představit?

hudební koncert

Vážná hudba přináší klid pro duši a v dnešní době je mnohem více vítaná, než některé hudební produkce příliš hlasité a vulgární. Některé hudební koncerty pořádané pod širým nebem a spojené s alkoholem a drogami jsou dokonce natolik děsivé, že kvůli tomu vede v Praze spor veřejnost zastoupená právníky vůči pořadatelům těchto brutálních akcí.

nástroj a noty

S vážnou hudbou je to jiné, koncerty se odehrávají v pokojné atmosféře některých pražských koncertních síní, například ve Španělské synagoze, a komorní orchestr Czech Collegium si pro vás přichystal mnoho známých skladeb mistrů mezi sedmnáctým a dvacátým stoletím. Lístky na koncerty zakoupíte v předprodeji na webových stránkách a předprodej probíhá po celý rok, stejně jako koncertní vystupování. Se vstupenkami na koncert potěšíte své blízké – vaši rodinu, příbuzné, přátele a kamarády, spolužáky či spolupracovníky, nebo této příležitosti můžete využít pro dokonalé rande. Pozvat dívku na koncert takového formátu je mnohem větší výzva, než strávit večer v hlučné restauraci u láhve koňaku.